Communicatie te laat voor noodopvang basisschoolkinderen in 'afkoelingsweek'.

Op 15 december 2021

Iedereen van ons zal wel kennis hebben van de coronamaatregelen van het laatste overlegcomité. Eén van de maatregelen is de invoering van een afkoelingsweek in het basisonderwijs volgende week, de week van 20 december 2021. Hierbij werd door de Vlaamse overheid aan de lokale besturen opgelegd om een regierol op zich te nemen bij de organisatie van de bijhorende noodopvang. 

Tot vandaag bleef het vanuit de gemeente Wetteren stil. Maar zonet werden in de vooravond de Wetterse ouders op de hoogte gebracht dat er alsnog noodopvang komt in de afkoelingsweek, die reeds over een paar dagen start.  

N-VA gemeenteraardslid Ira-Lina Piscador haar agendapunt is dus enigzins zonder voorwerp geworden, maar niettemin is zij ervan overtuigd dat het plaatsen van dit punt op de agenda van de gemeenteraad voor de noodzakelijke stroomversnelling heeft gezorgd.  

N-VA Wetteren is uiteraard verheugd dat deze noodopvang alsnog voorzien wordt, maar betreuren het dat deze oplossing in Wetteren veel later gecommuniceerd wordt dan in andere gemeenten. Mogelijks zijn ouders doordat zij al te lang in het ongewisse zijn gelaten, in de problemen gekomen. Velen onder hen zullen immers reeds vanaf de aankondiging op 3 december 2021 (!) naar oplossingen gezocht hebben, die ze misschien moeilijk konden vinden.   

Basisschoolkinderen van ouders uit essentiële beroepen zullen nu terecht kunnen in de noodopvang, maar er zijn nog groepen die niet mogen uitgesloten worden zoals de kinderen van zelfstandigen en al zeker de kinderen uit kwetsbare thuissituaties.

Als het al niet te laat is!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is