Coronacheque voor iedere Wetteraar!

Op 5 juni 2020, over deze onderwerpen: Locale economie

Door de coronacrisis zijn het financieel zware tijden voor heel wat Wetteraars en zelfstandigen. Om onze lokale economie een extra hart onder de riem te steken, vroeg gemeenteraadslid Freija Colpaert op de gemeenteraad tot tweemaal toe voor de introductie van een coronacheque. Geef de Wetterse bevolking & lokale economie de steun die ze nu nodig hebben.

Concreet gaat het voorstel over een éénmalige toekenning van een coronacheque van €25 per gezin, alleen te spenderen bij de zelfstandigen die in aanmerking kwamen voor de hinderpremie van de Vlaamse overheid. Belangrijk is dat deze gespendeerd kan worden bij de lokale economie in Wetteren en niet bij multinationals of grootwarenhuizen. Het is uiteraard aan de meerderheid zelf om een gepast systeem uit te werken waarbij alle zelfstandigen zich goed voelen, zodanig het bedrag niet enkel en alleen naar 1 bepaalde sector gaat.

“Gemeenteraadslid Freija Colpaert vroeg op de gemeenteraad tot tweemaal toe voor de introductie van een coronacheque van €25 per gezin voor iedere Wetteraar”

We begrijpen dat dit een begrotingswijziging met zich zal meebrengen, maar zijn er ook van overtuigd dat dit voor een financieel gezonde gemeente als Wetteren met een begroting die in evenwicht is, geen probleem mag zijn. Misschien ontbreken enkel nog 5 minuten politieke moed om dit te realiseren.

Deze extra steun voor zelfstandigen en gezinnen die terugvallen op een inkomen van 70% is meer dan welkom en motiveert onze inwoners om lokaal te kopen. #KoopLokaal is een begrip dat in deze veranderende samenleving meer dan ooit belangrijk zal worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is