Werken Biezeweg Wetteren fors duurder dan verwacht

Op 24 februari 2020

De riolerings- en wegeniswerken in de Biezeweg en Neerhonderd in Wetteren kunnen aanbesteed worden. De plannen en het bestek zijn goedgekeurd. De werken zullen wel 769.000 euro meer kosten dan de gemeente in het meerjarenplan heeft staan. De raming bedraagt nu 5,8 miljoen euro.

In deze straat die doorheen het bedrijventerrein van Kwatrecht loopt, is de riolering in bijzonder slechte staat. Van de gelegenheid maakt de gemeente gebruik om ook het bedrijventerrein zelf wat her in te richten. Ook het kruispunt van de Biezeweg met de Zuidlaan wordt heringericht

Er komt gescheiden riolering. Extra bomen moeten zorgen voor het bufferen en verwerken van het regenwater. De rijweg wordt vernieuwd met fietspaden en parkeerplaatsen. Snel verkeer wordt ontmoedigd en er is meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Neerhonderd krijgt fietssuggestiestroken, een langsparkeerstrook en een wandelpad. De Biezen, dat meer een woonfunctie heeft, krijgt een centrale greppel en groenzone met lage beplanting.

©jvb

Tussenkomst van gemeenteraadslid Freija Colpaert. We blijven waken over het financieel evenwicht, want ruim een maand na het goedkeuren van de meerjarenplanning 2020-2025 zit de gemeente al met 2 ramingen die een fors duurder zijn (ruim € 1 132 000). Dit voor de dossiers Biezeweg-Neerhonderd & Serskampsesteenweg.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is