Actief en gepensioneerd - de ideale mix bij N-VA Wetteren

Op 7 juni 2018

Oma Jeanine” en “opa Marc“ zijn geen onbekenden voor heel wat Wetterse kinderen en jongeren. Ze zijn beiden reeds meer dan een decenium actief als vrijwilliger bij de gemeentelijke kleuterschool het Kleuterboompje. Zij zijn het extra paar helpende handen bij schooluitstappen, zwemlessen en andere activiteiten. Het behoud van de gemeentelijke kleuterschool en een optimale doorstroming van de kleuters naar de verschillende Wetterse lagere scholen ligt hen nauw aan het hart.

 

Jeanine Eeckman is geboren in 1953 in buurgemeente Heusden, maar woont sinds 1972 in Wetteren. Ze is oud-leerlinge van het Sint-Jozef Instituut en werkte daarna als bediende bij verschillende afdelingen van B-Post. Jeanine is sinds 2012 lid van N-VA Wetteren en is ook bestuurslid.

 

Marc Herrebaut is geboren in Wetteren in 1952, en studeerde wetenschappen aan het Sint-Franciscuscollege. Zijn beroepsleven heeft zich volledig bij de Belgische Spoorwegen afgespeeld. Marc is ondervoorzitter en ledenverantwoordelijke bij N-VA Wetteren en is daarnaast ook ondervoorzitter van de Beheerraad Culturele Instellingen en van de Adviesraad Cultuur en Toerisme. Hij is ook lid van de Toezichtscommissie Kunstacademie Muziek & Woord en Beeldende Kunsten.

Marc en Jeanine hebben 1 zoon, Steven en 1 kleindochter, Femke. Het koppel heeft naast een stevige interesse voor jeugdbeleid ook een passie voor cultuur. Als je hen niet in het publiek ziet zitten dan zijn ze vast en zeker nog aan het helpen in cc Nova.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is