De ASZ saga : de oppositie wordt wakker

Op 22 februari 2018

Het ASZ heeft een enorme meerwaarde, maar zonder politieke inmenging! Blijkbaar heeft men nu toch de commentaar en analyse van Dr. De Corte eens gelezen en vindt men het wijs vragen te stellen over de financiering en gevolgen voor de gemeente.

Niet alleen het wegschenken van onze eigendommen is een probleem, ook de verantwoordelijkheid voor toekomstige schulden is een molensteen om de hals van Wetteren. De antwoorden van de burgemeester waren naast de vraag en niet juist. De inbreng van 2 miljoen goedpraten met het argument dat men in het verleden niets heeft geïnvesteerd is totaal onjuist. Immers omwille van het openbaar karakter van het ziekenhuis was er geen maatschappelijk kapitaal en kon men daar ook geen inbreng doen, maar men heeft wel de verliezen bijgepast! Dat geld komt ook van de Wetteraar!

Men heeft het oude Emmanuel ziekenhuis wel gebouwd en betaald en dan gratis overgeheveld naar het ASZ voor exploitatie dat is ook geld van de Wetteraars! Het is dus gelogen te stellen dat men nog niets heeft ingebracht!

Het blijft mij verbazen hoe weinig kritisch men met cijfers en beleid omgaat.

Het argument dat de dokters de eventuele verliezen ook voor een kleine 50 % zullen mee betalen snijdt geen hout! Het risico is immers beperkt tot hun inbreng. Ze willen zich namelijk inkopen, maar met geld dat in het verleden naar mijn inzicht te weinig is afgedragen aan de OCMW’s en opgepot zit in de doktersvennootschap van artsen van het ASZ!  Ze kopen dus een huis met het geld van de eigenaar….Die constructie is toegestaan indertijd door CDV en socialisten met de bevolking als grote verliezer! En als het geïnvesteerde geld van de vereniging op is, gaat men in faling en blijven de overblijvende schulden ten laste van de gemeenten die niet in faling kunnen gaan! Dat risico voor de artsen is dus niet om over naar huis te schrijven!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is