Diversiteit & jeugdigheid troef bij bij N-VA Wetteren

Op 18 juli 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

We zijn heel blij u Dzhamal Kussainov (33 jaar) te mogen voorstellen. Dzhamal is geboren in Kazachstan en hij is van Koerdische afkomst. Hij kwam naar Vlaanderen als vluchteling op zijn 15 jaar. Hij leerde de Nederlandse taal in de Okan (onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers). Dzhamal is vrijgezel en heeft geen kinderen. In het verleden was hij actief als educatief medewerker bij de VZW CDF die instaat voor de integratie, emancipatie en participatie van de migrantengemeenschap in Vlaanderen. Deze VZW streeft ernaar om mensen met verschillende meningen en uit verschillende culturen in dialoog te brengen met elkaar. Momenteel is hij actief als chauffeur bij een bedrijf dat instaat voor personenvervoer maar hij volgde ook een opleiding tot buschauffeur.

In zijn vrije tijd maakt Dzhamal graag wandelingen in de Wetterse natuur. Hij sluit zich aan bij N-VA Wetteren omdat hij een verbindende rol wil spelen tussen de “nieuwe Vlamingen” zoals hij en de Wetterse bevolking, hij streeft ernaar de allochtone gemeenschap in een ander, positief daglicht weer te geven.  

 

De volgende kandidaat is Lisenka Carré. Zij is 22 en is één van de jeugdigste kandidaten op onze lijst. Ze woont nog thuis bij haar mama in een nieuw-samengesteld gezin en heeft 1 halfbroer. Lisenka studeert verpleegkunde aan het Vesaliusinstituut in Gent. Praktijkervaring doet ze op op stageplaatsen zoals de dienst cardiologie, verslavingszorg en het operatiekwartier van ziekenhuizen in de regio. Deze energieke studente werkte ook als zorgkundige in het RVT Schelderust te Wetteren en is nu nog steeds actief in de Wetterse horeca om naast haar studies een centje bij te verdienen.

In haar vrije tijd gaat ze graag lopen, zwemmen en fitnessen. Ze kent de verzuchtingen van de Wetterse jeugd, ze zit er ook bijna dagelijks tussen en wil graag hun stem laten horen.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is