Een gezonde geest in een sportief lichaam – kampioenen kiezen voor N-VA Wetteren

Op 15 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

André ‘Mieleken’ Raes is geen onbekende in Wetteren. De oudere Wetteraars kennen hem zeker als rolschaatskampioen en als zaakvoerder van Raes Sport & Spel in de Moerstraat.

Deze zaak nam hij op jonge leeftijd over van zijn vader, Emiel Raes. Onder zijn impuls werd de speelgoed- en sportzaak een begrip in de regio, en was hij sinds de jaren 50 lid van 1 van de eerste aankoopcoöperatieves in België, VEBA (Verenigde Bazaarhouders). Hij heeft altijd aandacht voor de middenstand en economie in Wetteren gehad.

Sport is een constante in zijn leven, vroeger sponsorde hij Wetterse voetbalploegen, hij stond ooit nog met Bjorn Borg op het tennisplein, en hij besnaarde 1000den tennisraketten. Hij is nu nog steeds sportief, vooral op de fiets, als lid van WTC Tonneke en de Pedaal in Laarne. Hij hecht daarom ook veel belang aan een goede en veilige fietsinfrastructuur in Wetteren en omstreken.

Hij is reeds 38 jaar samen en gehuwd met Marleen Dierickx, dochter van de vroegere groenten- en fruitwinkel (en snoepwinkel) in de Molenstraat. Daarenboven is hij de fiere pluspapa van Sofie Wijmeersch die ook op de Wetterse N-VA lijst staat.

 

Ons tweede sportief ‘zwaargewicht’ is Johan Ver Eecke. Hij is geboren in Gent in 1958 en in 1984 in Wetteren-ten-Ede komen wonen. Hij heeft lange tijd bij FC Edeboys gespeeld, alsook bij enkele andere Wetterse ploegen, zoals Standaard Wetteren en Royal Racing Wetteren, Hij speelde ook bij Telstar Melle en Meulestede Gent.

Na zijn voetbalcarrière is hij ook op de fiets gesprongen. Hij heeft een jaar bij de WAOD gekoerst en is nu actief lid van WTC Tonneke. Beroepshalve is Johan bediende-kantoor voorzitter en een echte Vlaming. Zijn sympathie voor het Vlaamse gedachtengoed dateert uit de tijd van Fons Bourgignon, en zijn engagement voor N-VA Wetteren ligt vooral bij de thema’s asiel, migratie en veiligheid. Johan heeft 1 zoon Sievert en woont nu in het centrum van Wetteren.

 

Als 3de in dit sportief rijtje stellen we u Johan Braeckman (46) voor, hij was al kandidaat voor N-VA Wetteren bij de vorige verkiezingen en is een geboren en getogen Wetteraar. Hij studeerde elektrotechniek op Scheppers en ging daarna aan de slag als elektricien/technieker, en vervolgens als leerkracht elektriciteit. Sinds een aantal jaar is hij werkzaam als facility manager, eerst bij Arcadis en de laatste 3 jaar als ambtenaar bij de stad Gent.

Hij is getrouwd met Liesbet en samen hebben ze een zoon en een dochter, ze wonen op Overschelde. Het sportief luik in zijn leven werd vooral ingevuld door voetbal, hij heeft 28 jaar zelf gevoetbald, onder ander bij het eerste elftal van Eendracht Laarne, maar houdt zich nu vooral bezig met het trainen van de jeugd. Volgend seizoen zal hij de rol van coördinator jeugdopleidingen opnemen binnen Cercle Melle. Daarom streeft hij ook naar een goede infrastructuur, zowel op cultureel als sportief vlak voor alle Wetteraars.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is