Imker en kandidaat voor N-VA Wetteren Ingrid Buyl

Op 28 mei 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Als gepensioneerd apotheker- gerant (40 jaar bediendencontract) voelt ze persoonlijk aan hoe ontoereikend het pensioenstelsel is in België. Niet alleen onvoldoende om een rusthuisverblijf te betalen, maar zelfs wordt het voor hen die zonder partner vallen,heel moeilijk om in te staan voor de reparaties die opduiken aan de intussen verouderde eigen woning. En ze vraagt zich af hoe men het klaart om de huishuur en steeds stijgende energiekosten te betalen indien men geen eigen dak boven het hoofd heeft.

Het is een van de hete hangijzers in onze maatschappij die moeten opgelost worden: enerzijds hebben we al die baby- boomers, geboren in de jaren 50 van vorige eeuw, die gans hun leven bijgedragen hebben aan de maatschappij en toch in de problemen komen na de pensionering, en anderzijds hebben we de jonge generatie waarvan een te hoog percentage eveneens van een uitkering leeft ondanks de inspanningen die de overheid doet om jobs te creëren. En dan hebben we nog al die vluchtelingen die misleid door de media hier aanlanden in de hoop het paradijs te vinden.  

Dat zijn de grote bekommernissen waarvoor we een respectvolle oplossing zullen moeten vinden, nationaal en vooral lokaal want dat is het niveau dat de mensen direct in hun omgeving voelen.

Als imker is Ingrid begaan met de milieuproblematiek in onze overgeasfalteerde geïndustrialiseerde regio. Verder is ze zeer actief als leerling organist en is ze bezorgd om al die waardevolle orgels die meer en meer staan te verkommeren nu zoveel kerken gesloten worden. Wist u trouwens dat Wetteren de bakermat is van de wereldwijd gekende orgelbouwersfamilie Van Peteghem? Zijn eerste orgeltje staat, mooi gerestaureerd, in het prachtige kerkje te Massemen.

Het beschermen van dit patrimonium ligt haar nauw aan het hart.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is